Åter till lokförarvardagen

Hur länge man än har ledigt, så tycks tiden ändå flyga förbi. Idag var det än en gång dags att lystra till väckarklockan, dra på sig uniformen och ge sig av mot jobbet igen. På schemat står ett varv tur & retur Karlstad – Göteborg.

Joakim utanför X52E 9077
Sammanbiten lokförare som gör sin första tur efter sommarledighet. 

Den första turen efter sommarens ledighet är inte direkt den kortaste, med turstart 07:04 och turslut 18:01. En stor del av dagen är dock så kallad kvartstid, där 1/4 utav tiden är betald arbetstid och de andra 3/4 är obetald tid på bortastation.

Just den här varianten utav tur som jag har idag, den är ändå helt okej i min bok. Förutsatt att den inte inträffar för ofta. Jag har min rutin med tidig lunch och sedan jobb på datorn efter det, gärna med musik i öronen. Det är dessutom en ganska tacksam tid av dygnet att ha kvartstiden på.

Något som slog mig här på morgonen är hur väl rutinerna sitter rotade numera, för inte ens 6 veckors ledighet har rubbat våldsamt på muskelminnet och de manövrar som hör vardagen till.

Morgonkaffe i förarhytten
En kopp svart kaffe gör förarbordet komplett

Även om det kanske krävts lite mer eftertanke än vanligt, så satt alla rörelser för såväl hyttaktiveringar som körningen i sig utan några större besvär. Det var knappt som att jag lämnat hytten alls. På gränsen till obehagligt.

I morgon får jag dock mer att bita i, när höstens första varv med Uppsala-pendel står på schemat. Jag misstänker att körningen kommer vara än mer amatörmässig än brukligt och att jag kommer få mer än tillräckligt att bita i där och då.

Tills vidare säger jag välkomna till lokförarvardagen som nu börjat på riktigt igen. Hoppas få se mer av er läsare här framöver!

Skriv gärna en kommentar